Napelemek

MI IS AZ A NAPELEM?

1

A napelem egy olyan eszköz ami képes a fény energiáját elektromos árammá alakítani. Az átalakítást cellák végzik.

Napelem cellák
Napelem panel

2

Egy napelem tábla egymással összekötött cellákból áll. A napelemes rendszer építésekor ezeket a táblákat is összekötjük egymással.

3

A kész rendszer alkalmas arra, hogy előállítsa a szükséges energiát, a nap erejével áram és hő is előállítható.

Napelem rendszer
Napkollektor

4

Sokan összekeverik a napelemet a napkollektorral. Előbbi elektromosságot, míg utóbbi hőt termel.

A NAPELEMEK ELŐNYEI

Solarkraft_index_zoldenergia1.png
Használatával jelentős megtakarítás érhető el, hosszabb távon rendkívül gazdaságos, akár az áramszolgáltató fizethet Önnek az energia megtermeléséért.
Solarkraft_index_zoldenergia3.png
Egyszeri beruházással akár 30 évre is megoldódnak áramtermelési költségei. Minőségi, az időjárás viszontagságainak is ellenálló napelemeink akár ennyi ideig is hibamentesen működnek.
Solarkraft_index_zoldenergia2.png
Megújuló és tiszta energiaforrás, ami hozzájárul bolygónk megóvásához. A gyártásához szükséges energiát pár év alatt visszatermeli, és nem bocsát ki káros anyagokat, nem jár zajszennyezéssel sem.
Solarkraft_rolunk_solarenergyicon.png
Napenergia korlátlanul áll rendelkezéseünkre. Így ön nem lesz kiszolgáltatott az energiáraknak, vagy a fosszilis energiahordozók kimerülésének.
Solarkraft_rolunk_houseicon.png
A napelemes rendszerek jelentősen növelhetik az ingatlanok értékét és piaci vonzerejét.
Solarkraft_rolunk_solarpanelicon.png
Ma már sok esetben a napelemek megvásárlása és telepítése pályázati támogatással is megvalósítható.

MENNYI ENERGIÁT TAKARÍTHATUNK MEG, MENNYI ÁRAMOT TERMEL EGY NAPELEM?

1kW maximális teljesítményű napelem akár 1100 kWh áramot termel nekünk tisztán a nap energiájával. A napelem évente nagyságrendileg 60.000 Ft értékű áramszámlától szabadítja meg a tulajdonosát, sőt olykor a szolgáltató fizet a termelésért. A napelemekkel tehát a teljes áramszükséglet kiváltható.

A NAPELEMEK TÍPUSAI

A napelemekből több fajta is létezik. Csoportosításuk általában a készítésükhöz felhasznált alapanyagokra, technológiákra utal. A piacon a leggyakoribbak az ún. kristályos napelemek.

Solarkraft_napelemek_monokristaly_s2-370x232.jpeg

Monokristályos napelemek

Egykristályos (mono) napelemet szilíciumből készítik s egy egy cella egyetlen darab szilícium lapból áll. Jó hatásfoka, hosszú élettartama mellett drágább.
Solarkraft_napelemek_polikristaly_s2-370x232.jpeg

Polikristályos napelemek

A polikristályos cellákat szintén szilíciumból készítik, de ez nem egyetlen kristály, hatásfoka és ára alatta marad az egykristályosnak.

További kristályos napelemek

Gallium Arzenid családból való darabbal ritkán találkozhatunk, noha nagyon jó hatásfokú, de az ára nagyon magas.Kevésbé elterjedt ma már az amorf szilícium ami rendkívül olcsó volt, de a hatékonysága is nagyon alacsony.

MILYEN NAPELEMET VÁLASSZUNK?

Hogy hova milyen napelemet érdemes beépíteni, nem a szimpátia dönti el. A helyszíni adottságoktól függ, milyen napelemet érdemes választani. Ezt szerencsére nem egyedül kell eldöntenie, szakembereink készséggel segítenek az Önnek megfelelő megoldás kiválasztásában.

Szeretne tiszta és gazdaságos energiára áttérni, de kérdése van?
Vegye fel a kapcsolatot tanácsadónkkal és kérjen ingyenes konzultációt az alábbi űrlapon, vagy további elérhetőségeinken.